top of page
Search

שרותי ענן – למי זה מתאים?

  • Writer: KnowIt Online
    KnowIt Online
  • Aug 7, 2017
  • 2 min read

כל סוגי העסקים שיכולים ליהנות מהקדמה

מגוון גדול של עסקים קטנים ובינוניים יכולים להיעזר בשרותי ענן. שרותי הענן תורמים לכל "סוג" של עסק בדרך ייחודית ועתירת יתרונות. עוד ועוד עסקים, ארגונים ומשרדים מכירים מקרוב את יתרונותיו של הענן, שכדאי שגם אתם תכירו. אז מהו ענן ולאיזה סוג של עסקים הוא מתאים במיוחד?

לאיזה עסקים מתאימים שירותי ענן

נעים להכיר – ענן לשירותך

ענן הוא שם כולל לפלטפורמה שמעניקה שירותי מחשוב מבוססי עיבוד, חישוב ואחסון מרחוק, דרך רשת האינטרנט. ספקיות הענן מציעות מגוון רחב של שירותים, כגון עיבוד נתונים, אחסון וגיבוי מידע, שירותי תוכנה, מרכזיות IP, שליחת הודעות ממסדי נתונים ועוד. תשלום עבור השימוש בשירותי ענן נעשים על פי נפח תעבורת הנתונים. בנוסף, ספק השירות מעניק התאמה אישית לבית העסק על פי צרכיו. בין השירותים נכללים השירותים החשובים הבאים:

IaaS: Infrastructure as a Service

תשתית כשירות, כאשר משתמש מקבל משאבי מחשוב לשימושו, למשל לצורך גיבוי ואחסון נתונים בענן של הספק.

PaaS: Platform as a Service

פלטפורמת כשירות, שימוש בפלטפורמה בכדי להריץ או לפתח אפליקציות של המשתמש. במקרה הזה, המשתמש מקבל גם משאבי מחשוב וגם את תוכנות התשתית הנדרשות בכדי להריץ או לפתח אפליקציות.

SaaS: Software as a Service

תוכנת כשירות, שימוש בתוכנה ובשירותים אפליקטיביים שפותחו על ידי הספק או נרכשו על ידו. בד"כ בנוסף על שימוש בתשתית ופלטפורמה.

DaaS: Desktop as a Service

שולחן עבודה כשירות, שולחן עבודה למשתמש פרטי כאשר התוכנות, אחסון, נתוני המשתמש וההעדפות שלו שמורים בענן והוא משתמש בחומרה "רזה" בלבד.

יתרונות השימוש בענן

בית עסק שעובד עם שרותי ענן למעשה מסתייע בתשתית שמאפשרת לעובדי הארגון לעבוד במחשב מרוחק ללא תלות במקום פיזי. זהו לא היתרון היחיד של שרותי הענן שקיומם תורם גם להתייעלות בהיבט של שליטה וגמישות במידע ובמערכות, לצד יציבות ויכולת להתחדש ולהשתמש בטכנולוגיות עדכניות. גם החיסכון בצורך בציוד מערכות מחשב הופך ליתרון בולט ביותר עבור עסק שבוחר להשתמש בענן. לצד יתרונות אלה היתרון המרכזי בשימוש בענן הוא החיסכון בעלויות: אין צורך לשלם על תשתיות, שרתים ואמצעים אחרים לשם עיבוד, אחסון ומערכות מיחשוב מגוונות לארגונים ובתי עסק שאינם יכולים לממן שרתים משל עצמם, לרבות, נתבים, רשתות ותוכנות. מה גם שעם הזמן נחוצה החלפתם של אלה על רקע התפתחות טכנולוגית וצורך בעדכון.

אז למי מתאים הענן?

בתי עסק קטנים ובינוניים- בהקשר של שרותי ענן הגודל כן קובע ובתי עסק שאינם עצומים בגודלם יכולים בהחלט להיעזר בשרותי ענן.

בתי עסק בתחילת הדרך- שירותי ענן יכולים להיות רלוונטיים לעסקים קטנים, חברות בתחילת הדרך אשר אינן מסוגלות לרכוש שרתים לבית העסק, כגון, חברות בתחום הייטק אשר מתמודדות עם קושי לגיוס כספים ראשוני ושימוש בספקי ענן מאפשר גמישות ולשלם על עתודות תשתית כמו מקום אחסון, שרתי בהתאם להתפתחות החברה.

מוקדי שירות- מוקדי שירות הם "סוג" עסק מרכזי המחייב הסתייעות בשרותי ענן בשל ההתמודדות עם עומסים שונים בתקופות שונות, היכולת לחסוך השקעה בתשתיות ולהפנות משאבים למוצר ו/או לשירות מבלי להיאלץ "להתעסק" עם ציוד חומרה.


 
 
 

Comentarios


bottom of page